Apr2011

Webhosting Utrecht - Studio 16 Websolutions

Webhosting is het plaatsen van uw digitale bestanden (website) op een server die in verbinding staat met het internet.

De pakketten hebben allemaal uitgebreide mogelijkheden en verschillen onderling met name in opslag en dataverkeer. Webhosting kunt u ook door ons laten verzorgen als uw domein elders is geregistreerd of als u zelf al een site heeft ontwikkeld maar nog nergens heeft gehost.

Wat is web hosting?

Indien u een website wilt opzetten is één van de eerste zaken die u moet regelen het registreren van een domeinnaam. Hou rekening met het het verzinnen van uw domeinnaam. De naam moet eenvoudig vindbaar zijn op internet. Als u dat gedaan heeft begint het ontwerp van uw nieuwe website. U kunt gebruik maken van de diensten van Studio 16 om een site-ontwerp te laten maken dat precies aan uw wensen voldoet. Als dat naar uw tevredenheid gedaan is moet er nog maar één ding gebeuren: uw site dient online te worden gezet, zodat internetgebruikers hem ook echt kunnen bezoeken.

webhosting Studio 16 hosting

Uw site online zetten op het World Wide Web

Websites worden pas toegankelijk via internet als ze ergens zijn opgeslagen. Het opslaan van de bestanden van uw website gebeurt op een server die in verbinding staat met het internet. Dit is de web hosting van uw website. Web hosting is een dienst die Studio 16 voor u kan verzorgen. Met de web hosting worden tevens uw email adressen gedefinieerd. Het is dus niet mogelijk email adressen te maken zonder hosting. Studio 16 biedt verscheidene pakketten voor hosting aan haar klanten. Naast de vaste webhosting pakketten kan Studio 16 tevens een custom made pakket voor u verzorgen afgestemd op uw wensen.

Specificaties van de webhosting server waarop gehost wordt:

webhosting Studio 16 hosting Websolutions Uw website op het internetStudio 16 Websolutions Uw website op het internetStudio 16 Websolutions uw website op het internetStudio 16 Websolutions
  • Ubuntu 8.04
  • Apache/2.2.8 (Ubuntu)
  • PHP 5.2.4-2ubuntu5.5
  • MySQL - 5.0.51a-3ubuntu5.4

FTP programma's

Om uw bestanden op de server te plaatsen heeft u een FTP programma nodig. Er zijn diverse programma's op de markt. Enkele voorbeelden:

Prijzen voor Webhosting

Er zijn tal van aanbieders te vinden op het internet. Studio 16 Websolutions is op het eerste gezicht zeker niet de goedkoopste aanbieder. Waar u op moet letten zijn de kosten die berekend worden op het moment als u uw pakket wilt uitbreiden met bijvoorbeeld extra opslagruimte, extra emailadressen, extra databases etc. Vaak betaal je uiteindelijk de hoofdprijs voor veranderingen op uw bestaande account. De kosten voor het wijzigen van een email adres loopt al snel op. Studio 16 rekent € 0,- voor dat soort administratieve handelingen. In onderstaand tabel vindt u de prijzen voor de vaste webhosting pakketten. Indien u een offerte wilt dat op uw specifieke behoefte is afgestemd kunt u contact opnemen. Indien u nog geen website heeft en dat uit besteedt aan Studio 16 Websolutions is de webhosting het eerste jaar gratis.

Webhosting pakketten Bronze Silver Gold Platinum
Opslag (Mb) 250 500 1Gb 2Gb
Email Accounts (bijv. Pop3) 2 5 10 onbeperkt
MySQL databases 5.0.18 1 3 5 onbeperkt
Subdomeinen - 1 5 onbeperkt
PHP 5.1.2 ja ja ja ja
Dataverkeer (Gb) per maand 1 2 5 20
Setupkosten € 10,00 € 10 gratis gratis
Prijs per jaar € 100,00 € 225,00 € 350,00 € 700,00