Mar2010

Virtuemart SEO custom title tag, meta description & meta keywords

virtuemart seo title tag meta description meta keywords

Om uw Virtuemart webshop te optimaliseren voor on-page SEO kan Studio 16 Websolutions aanpassingen doen zonder gebruik te hoeven maken van externe componenten.

Om volledig vrij te zijn in het maken van pagina titels en meta gegevens heeft u de mogelijkheid op categorie niveau (browsepage) en op prodcut niveau (flypage) deze aan te passen. U kunt er ook voor kiezen om de velden leeg te laten en de gegevens automatisch te laten genereren op basis van variabelen zoals hieronder beschreven.

Count characters functie

Voor zowel de producten als categoriƫn is er een karakter tel functie ingebouwd om te voorkomen dat er teveel karakters gebruikt worden voor de title tag en de meta description.

categorie virtuemart seoVirtuemart SEO categorie pagina / browsepage

Op categorie niveau (browsepage binnen Virtuemart) ziet u een nieuwe tab genaamd "SEO". Hier kunt u handmatig invullen:

  • Title tag
  • Meta description
  • Meta keywords

Indien de title tag leeg gelaten wordt zal de titel pagina opgebouwd worden uit de Categorie naam + een standaard toevoeging naar keuze. Waarom nog een toevoeging? Dit biedt de mogelijkheid bijvoorbeeld uw webshopnaam o.i.d. te vermelden in de title tag.

Indien de Meta description leeg gelaten wordt zal de meta description opgebouwd worden uit de categorie omschrijving.

Indien de Meta keywords leeg gelaten wordt zal de meta keywords opgebouwd worden uit de categorie name.

De variabelen kunnen desgewenst aangepast worden.

product virtuemart seoVirtuemart SEO product pagina / flypage

Hetzelfde geldt voor de product pagina ook wel flypage noemd in Virtuemart. Indien leeg gelaten worden er uiteraard andere variabelen gebruikt om de gegevens uit op te bouwen, namelijk:

Indien de title tag leeg gelaten wordt zal de titel opgebouwd worden uit de Fabrikant + Productnaam + Korte omschrijving.

Indien de Meta description leeg gelaten wordt zal de meta description opgebouwd worden uit de korte omschrijving.

Indien de Meta keywords leeg gelaten wordt zal de meta keywords opgebouwd worden uit de Productnaam

Ook hiervoor geldt dat de variabelen desgewenst aangepast kunnen worden.

Extra keywords voor de interne zoekmachine van Virtuemart

Op de productpagina onder het tabje SEO is tevens de mogelijkheid toegevoegd om extra keywords toe te voegen aan een product. De interne zoekmachine "product zoeken" wordt normaliter gevoed vanuit de product_name, product_sku, product_s_desc en de product_desc, respectievelijk product naam, artikelnummer, korte omschrijving en de lange omschrijving. Om je product pagina's niet vol te moeten stoppen met 1001 verschillende varianten op een zoekargument kunnen in dit veld zoekwoorden worden toegevoegd die dus niet zichtbaar zijn op de pagina zelf. Echter zal het product wel gevonden worden na een zoekactie door de gebruiker.

Google analytics & Virtuemart keyword tracking

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de extra keyword functie is het aan te raden de gebruikte keywords te loggen in uw Google Analytics account. Hiervoor dient de zoekmodule van virtuemart aangepast te worden om dat mogelijk te maken. Ook daarvoor kunt u bij Studio 16 Websolutions terecht.