Apr2011

Gratis webshop software - Uw eigen webwinkel met gratis open source software

Begin uw eigen webwinkel met gratis webshop software.gratis webshop software e-commerce virtuemart

Er is een steeds verder toenemende vlucht op webwinkels. En waarom ook niet? De kostenbesparing op het gebied van personeel en winkelruimte is enorm. Wellicht voor u ook het goede moment om een eigen webwinkel te openen. Voor de gratis CMS software is ook gratis webshop software beschikbaar.

Studio 16 Websolutions kan voor u een complete webshop bouwen die u zelf kunt onderhouden. Het enige wat u nodig heeft is een computer en een internetverbinding. Wij maken daarvoor gebruik van open source software die, jawel, GRATIS is. Het voordeel van het feit dat het open source software is, is dat de broncode relatief makkelijk aan te passen is. Desgewenst kunnen wij dan ook functionaliteiten aanbrengen die voldoen aan uw specifieke wensen. De software die wij gebruiken is een combinatie van het welbekende Joomla CMS (Content Management System) in combinatie met Virtuemart, een module die speciaal voor Joomla geschreven is.

Lay-out/huisstijl

Wij zullen samen met u eerst doornemen wat uw wensen zijn op het gebied van webdesign. Indien u al een eigen huisstijl heeft zullen wij met een voorstel komen omtrent het ontwerp van uw nieuwe webwinkel waarin die huisstijl geïmplementeerd zal zijn. Mocht u zelf nog geen huisstijl hebben kunnen wij die, in samenspraak met u, voor u ontwikkelen.

Functionaliteit

Vervolgens gaan we kijken welke functionaliteiten u wenst te hebben in uw webshop. De kans is groot dat u al uit de voeten kunt met de reeds aanwezige mogelijkheden die de software standaard te bieden heeft. Aanvullende functionaliteiten kunnen desgewenst aangebracht worden. Te denken valt aan email functionaliteiten om uw toekomstige klanten middels een nieuwsbrief regelmatig op de hoogte te stellen van de laatste nieuwtjes en/of aanbiedingen.

Zoekmachine Marketing

Het mag voor zich spreken dat tijdens de bouw van de webshop rekening gehouden wordt met de vindbaarheid van uw webwinkel. Dit proces wordt SEO genoemd. Dit is de afkorting voor Search Engine Optimization, ofwel vertaald, zoekmachine optimalisatie. Meer informatie omtrent zoekmachine optimalisatie vindt u op onze SEO pagina.Dit is een cruciaal onderdeel aangezien u nog zo'n mooie website kunt hebben, als u niet gevonden wordt zult u ook geen klanten trekken (tenzij u nog ergens een flinke zak met geld heeft liggen voor reclame doeleinden). Houdt u er wel rekening mee dat u niet binnen enkele dagen vindbaar zal zijn, laat staan bovenaan de google resultaten tevoorschijn zult komen. Immers u bent (helaas) niet de enige. Dit kan maanden duren en is eigenlijk een continue proces waar veel aandacht aan besteed moet bljven worden. Zaak is dat de basis in ieder geval goed moet zijn. Mocht u echter op korte termijn toch veel klanten willen trekken tegen relatief lagen kosten is Google Adwords wellicht de oplossing. Meer informatie omtrent Google Adwords vindt u op onze Adwords pagina.

Installatie

Studio 16 zal voor u de complete installatie verzorgen. Deze software is geschreven in php en maakt gebruik van een MySQL database. Zaak is dus wel dat uw server aan deze eisen moet voldoen. Indien u niet in het bezit bent van een server of een webhostingpakket kan Studio 16 ook de webhosting voor uw online shop verzorgen. Prijzen vindt u op onze webhosting pagina. Afhankelijk van de grootte van uw webshop kunnen wij naast deze pakketen ook een webhosting pakket aanbieden die aansluit op uw webwinkel.