Jun2009

Zoekmachine marketing Utrecht - Online marketing - SEO & SEA

Zoekmachine marketing is van essentieel belang voor het rendement van uw website.

Het hebben van een website is één maar u moet wel gevonden kunnen worden door uw prospects.

Zoekwoorden strategie

Belangrijk onderdeel van uw online marketing is de zoekwoorden strategie. Op welke keywords wilt u gevonden worden in de zoekmachines. Wellicht nog belangrijker leveren de gekozen zoekwoorden enkel meer bezoekers op of leiden deze keywords tevens tot meer conversies. Het verhogen van het aantal bezoekers is immers geen doel op zich. Zo is het raadzaam oog te hebben voor de zogeheten long tail zoekwoorden. Bij de zoekmachine marketing strategie heeft u 2 keuzes t.w. SEO en SEA.

Zoekmachine optimalisatie - SEO

SEO behelst het optimaliseren van uw website met als doel hoog te scoren in de organische resultaten van zoekmachines. Dit zijn de resultaten die u aan de linkerkant vindt van de diverse zoekmachines. Voordeel is dat deze gratis zijn. Enig nadeel is dat het seo proces redelijk wat tijd vergt voordat er zichtbaar resultaten zijn, afhankelijk van de concurrentiegraad van uw branche en de gekozen zoekwoorden.

Onderdelen van SEO zijn o.a.:zoekmachine  marketing utrecht organische resultaten google

Zoekmachine adverteren -SEA - Google Adwords

Zoekmachine optimalisatie is een proces wat weken zo niet maanden kan duren voordat enig resultaat zichtbaar en meetbaar is. Google moet immers per dag miljoenen websites en miljarden pagina's crawlen (indexeren). Verwacht dus niet op zeer korte termijn resultaat, dat zou niet reëel zijn. Een relatief goedkoop alternatief om op korte termijn meer bezoekers te genereren is gebruik te maken van de betaalde zoekmachine marketing: advertenties van Google, Google Adwords.

Google zoeknetwerk

Google Adwords zijn de advertenties die u bovenaan en rechts van de Google zoekresultaten ziet. Hier worden advertenties getoont op basis van de ingevoerde zoekopdracht. Dit is onderdeel van het Google zoeknetwerk. Naast de gebruikelijke zoekpagina van Google bestaat het zoeknetwerk uit alle websites die Google resultaten op hun website vertonen.

Google inhoudsnetwerk

Daarnaast heeft Google ook het Google inhoudsnetwerk. U heeft ze vast wel eens gezien in websites van derden, de google ad's. Deze advertenties vertonenzich op basis van de inhoud van de pagina. Bijvoorbeeld op een pagina omtrent het plakken van een fietsband ziet u advertenties van fietshandelaren en alles wat gerelateerd is aan het onderwerp fietsen.

Meer over de voordelen, zoekwoorden en doelstellingen van Google Adwords vindt u op onze Google Adwords pagina.