Dec2009

SEO PDF - Zoekmachine optimalisatie voor pdf bestanden

Optimaliseer uw pdf bestanden voor zoekmachines

PDF of HTML

Ondanks het feit dat "gewone" html webpagina's beter indexeerbaar zijn dan bestanden zoals pdf, word, rtf enz. (volledige door google indexeerbare bestandenlijst vindt u hier), zal u toch af en toe een pdf bestand op uw website willen hebben. Bijvoorbeeld een bedrijfsbrochure, handleidingen, technische tekeningen en dergelijke. Voordeel van pdf bestanden blijft natuurlijk de printvriendelijkheid en het feit dat je de bestanden op je computer kunt zetten door het bestand te downloaden.


Zoekwoord in bestandsnaam en directory

Sinds we weten dat pdf bestanden geïndexeerd kunnen worden door Google kunnen we de files ook maar beter meteen optimaliseren voor seo doeleinden. Om te beginnen zorg dat het bestand een naam krijgt die aansluit op de zoekwoord strategie van uw website. Dus niet "betand425.pdf" maar bijvoorbeeld "zoekmachine_optimalisatie.pdf". Datzelfde geldt voor de directory waar u het bestand in plaatst.

Instellen van de document eigenschappen (document properties)

seo pdf

In zowel Microsoft Word als Adobe Distiller kunt u het bestand voorzien van een titel, auteur, onderwerp en keywords.

SEO pdf backlinking

Je kunt pfd bestanden ook gebruiken als een alternatieve manier om backlinks te genereren naar je website. Indien je een pdf bestand ter beschikking stelt op je website die dusdanig interessant is voor anderen zullen zij wellicht jouw bestand ook plaatsen op hun website. Als je ervoor zorgt dat het pdf bestand links bevat naar jouw website zal dat door Google gezien worden als backlinks.