Oct2009

Pagerank Google - link building - Inbound link

Een essentieel onderdeel van zoekmachine marketing is de pagerank die bepaald wordt door het aantal inbound links.

Wat is page ranking?

Het komt er in het kort op neer dat Google kijkt naar het aantal links dat naar uw pagina's wordt verwezen waarbij verschillende factoren een rol spelen, hoe meer relevante links naar uw website des te hoger de autoriteit die Google aan uw site toedicht.

  • heeft de website waar uw link op staat zelf wel een hoge pageranking? Indien dat niet het geval is zal uw pageranking ook niet toenemen.
  • wat is de relevantie van die website ten opzicht van uw website? Indien de content van de website niets te maken heeft met de uw pagina dan zal Google uw pagina als irrelevant zien hetgeen ten koste gaat van uw pageranking. Relevantie is dus erg belangrijk.
  • zorg dat de positie van uw link op een goede plaats staat zodat de kans dat er op geklikt wordt toeneemt en dus ook uw pageranking zal verhogen.
  • uw link moet zichtbaar zijn. Dit klinkt logisch echter links die verwerkt zijn in bijvoorbeeld flash en javascript zijn niet of nauwelijks te lezen door zoekmachines. Tekstuele HTML hyperlinks genieten derhalve dan ook de voorkeur.
  • zorg ervoor dat de in de tekst en de url van de link naar uw site ook het zoekwoord staat.

Staar u zelf niet blind op de pageranking. Het is één van de vele factoren die bepalend zijn voor de ranking binnen de zoekmachine resultaten. Een lage pageranking houdt niet per definitie in dat uw website onvindbaar is voor zoekmachines. En een hoge pagerank geeft ook geen garanties.

Aanmelden bij directories

Diverse zoekmachine maken gebruik van informatiebronnen zoals directories.

Directories

Social Bookmarking - wat is het?

Social bookmarking is het opslaan van uw favoriete webpagina's op een website in plaats van in uw browser op uw lokale pc. Bij het opgeven van de pagina's kunt u tags (keywords) toegeven om ze vervolgens weer makkelijk te kunnen terug vinden. De opgegeven bookmarks zijn tevens zichtbaar voor anderen hetgeen weer traffic op zou kunnen leveren.

Social bookmarking Internationaal

Social bookmarking Nederland

 

Social media

Alle mogelijke online platformen die de mogelijkheid bieden om content op eenvoudige manier met elkaar te delen noemen we social media. Dit geldt niet alleen voor tekstuele content maar ook voor afbeeldingen, video etc. Voorbeelden van social media platforms:

 

RSS feeds - Really Simple Syndication - RSS zoekmachines

Met RSS stel je abbonnees in staat om op de hoogte te blijven van de content van uw website. Indien er een nieuw artikel wordt gepubliceerd krijgt de abbonnee automatisch het nieuwe bericht in zijn of haar rss reader. RSS kan tevens ingezet worden voor linkbuilding door de feed aan te bieden bij diverse RSS feed zoekmachines.

RSS internationaal

 

RSS nederlandstalig