Nov2009

Black hat SEO gebanned door Google - penalty & ban

Slechte seo technieken die leiden tot een Google ban.

Een black hat is de slechterik of valsspeler, voornamelijk uit westernfilms. (bron: Wikipedia).

Oftewel hoe zorg je ervoor gebanned te worden in de SERP's (Search Engine Result Page).

Hoe weet je of je gebanned bent door Google?

Je kunt dat checken door de volledige url in het zoekveld te plaatsen en dan op zoeken te klikken. Voorwaarde is wel dat je zeker weet dat de webpagina ooit geindexeerd is geweest. Anders kan het zijn dat je pagina überhaupt nooit is geindexeerd om verscheidene redenen.

black hat seo gebanned door google

Indien bovenstaande het resultaat is kun je ervan uitgaan dat de webpagina gebanned is of in ieder geval niet meer geindexeerd. Het is dan verstandig het Google hulpprogramma voor webmasters te raadplegen onder bijvoorbeeld het kopje diagnose.

Veel gebruikte Blackhat technieken

  • Verborgen tekst
    Hiermee wordt bedoeld tekst die je in eerste instantie niet ziet door bijvoorbeeld witte tekst op een witte achtergrond te plaatsen of door tekst te plaatsen buiten het gezichtsveld van de browser (d.m.v. style postionering). Het eerste voorbeeld kun je controleren door op de pagina alles te selecteren (CTRL A) en dan te kijken of er tekst tevoorschijn komt die je in eerste instantie niet zag. Het tweede door het de css stylesheet te checken op vreemde postion waardes.
  • Alt image tag spamming *
    De alt image tag is de tekst die je ziet als je je cursor op een afbeelding plaatst. Indien je die volstouwt met zoekwoorden en dan met name dezelfde zoekwoorden wordt dat beschouwt als keyword stuffing/spamming.
  • Meta tag stuffing *
    Het volproppen van honderden keren hetzelfde keyword in de meta tag van de pagina. Het is sowiezo raadzaam een keyword maar één keer te gebruiken en uitsluitend indien dat woord ook terugkomt in je content.
  • Title tag stuffing *
    Feitelijk hetzelfde maar dan in de titel tag. Gebruik overigens maximaal 64 karakters in de title tag.
  • Cloaking
    Het misleiden van zoekmachines door een pagina weer te laten geven afhankelijk van de bezoeker. Dit kan op basis van een ip adres zijn of op basis van een useragent. Vervolgens krijgt de zoekmachine een volledig geoptimaliseerde pagina te zien zonder javascript, flash en andere slecht indexeerbare scriptsoorten en de "gewone" bezoeker wordt geredirect naar een meer attractieve pagina die minder geoptimaliseerd is.
  • Het kopen van links bij linkfarms - linkspam
    Linkfarms zijn pagina's die gemaakt zijn uitsluitend met doel om de de pagerank van een targetted webpagina te verhogen. Deze pagina's missen meestal ook relevantie ten opzicht van de landingpage. Het is dan ook verstandig om in de linktekst zoekwoorden te hebben die gerelateerd zijn aan de landingpage
  • Duplicate content
    Het kopiëren van webpagina's van andere sites, zorg er dus voor dat je content origineel is.

* Keyword stuffing

Om keyword spamming te voorkomen is het raadzaam de keyword density / zoekwoord dichtheid te controleren van uw webpagina. Met name de title tag, meta tag, alt attribuut en de eerste paragrafen op de pagina moeten gecontroleerd worden. U kunt gebruik maken van de keyword-density-tool op onze website.

Een penalty ontvangen.. en nu?

Lees hier verder wat te doen als u een penalty ontvangen heeft.