Feb2012

Gratis CMS software - Open source software - Joomla

Joomla - open source software - oftewel een gratis cms systeem. Zelf de content beheren van uw eigen webpagina's met software waar u niet voor hoeft te betalen. Too good to be true... I don't think so.

Open source software is software waarvan de broncode vrij te gebruiken en te veranderen c.q. aan te passen is. De basis van deze software is over het algemeen al toereikend om een standaard informatieve website mee te bouwen en te beheren. Het enige wat moet gebeuren is een template maken die gebaseerd is op uw huisstijl. Mocht u nog geen huisstijl hebben dan kan Studio 16 Websolutions die uiteraard ook voor u maken op basis van uw wensen. Vervolgens kunt u zelf aan de slag wat betreft de inhoud van uw website. Het mag voor zich spreken dat wij de template maken op basis van semantisch html en met oog op zoekmachine optimalisatieals onderdeel van zoekmachine marketing.

Voordelen van Joomla gratis CMS software

  • U betaalt niet voor het CMS softwarepakket, Joomla is tenslotte gratis.
  • U heeft de beschikking over de broncode dus u kunt zelf desgewenst aanpassingen maken.
  • Door derden wordt er voortdurend aan nieuwe componenten en modules gewerkt waarvan sommige commercieel maar de meeste componenten en modules zijn gratis verkrijgbaar. Bekijk de Joomla Extensions.
  • Door het grote aantal Joomla gebruikers is er ondertussen een grote community ontstaan waar je allerlei nuttige informatie en tips kunt vinden of delen. Zie het Joomla Forum.

Hieronder ziet u enkele screenshots van het gratis CMS open source content management systeem Joomla!

Gratis CMS software Content Management SystemInloggedeelte van de administratie

Content Manfgement System CMS
Controle paneel nadat u ingelogd bent


CMS Content Management System
Article manager met de ingebouwde WYSISWG editor

Meer informatie betreffende Joomla vindt u op de officiƫle Joomla site