Aug2009

google adwords kosten besparen met long tail zoekwoordenAdwords kosten besparen met long tail zoekwoorden

Er zijn meerdere manieren om de kosten van uw Google Adwords campagne te reduceren.

Een methode om kosten te besparen is het gebruik van long tail zoekwoorden.

Google Adwords kosten besparen - Long Tail zoekwoorden

Het gebruik van long tail zoekwoorden is aan te raden om meerdere redenen.


ROI Return On Investment - Conversie

Gegeven het feit dat long tail zoekwoorden specifieker zijn dan meer algemene zoekwoorden zal de ROI van uw campagne aanzienlijk toenemen. Een potentiele klant die met zeer specifieke keywords zoekt zit in een verder stadium van het besluitvormingsproces. De kans dat hij/zij tot aanschaf overgaat, en er dus sprake is van conversie, is derhalve een stuk groter dan iemand die zich nog oriënteert en op algemene zoektermen zoekt.

Besluitvormingsproces

behoefte onderkennen
informatie zoeken
alternatieven evalueren
aankoopbesluit
gedrag na aankoop

CTR click Through Rate

De concurrentie op long tail zoekwoorden is een stuk kleiner dan op de populaire algemene zoekwoorden. Dit heeft als voordeel dat u ook minder betaalt per click. Tevens zal, indien u ook de long tail zoekwoorden implementeert in uw advertentietekst, het aantal klikken ten opzichte van het aantal vertoningen van uw advertentie toenemen. Dat komt goed uit aangezien de CTR één van de factoren is wat de CPC (Cost Per Click) bepaald voor een bepaald zoekwoord. Hoe hoger de CTR hoe lager de kosten, niet alleen voor dat zoekwoord maar tevens zal de CTR van uw gehele campagne toenemen en heeft dat ook effect op de kosten van uw gehele campagne.

Spellingfouten

Tijdens uw zoekwoord strategie kunt u voor de long tail ook express bepaalde woorden foutief spellen. Aangezien mensen abusievelijk (te snel typen e.d.) of bij gebrek aan kennis van de Nederlandse taal vaak woorden niet goed spellen kunt u ook daar gebruik van maken.