May2010
zoekwoorden generator google adwords

Interne zoekmachine als zoekwoorden generator Google Adwords

Naast het gebruik van de Adwords keyword tool voor het verzamelen van geschikte zoekwoorden voor uw Adwords campagne is uw eigen site ook een bron van relevante data.

Interne zoekmachine

Indien uw website over de functionaliteit van een interne zoekmachine beschikt biedt dit de mogelijkheid een goed inzicht te krijgen over de zoektermen die uw bezoekers gebruiken. Nog steeds gaan veel Adwords adverteerders uit van veronderstellingen in plaats van feiten. "ik zou het zo noemen dus dat zal wel voor iedereen gelden". Niet dus. Door de zoekwoorden die bezoekers van uw website zelf gebruiken te loggen in bijvoorbeeld uw Google Analytics account krijgt u een beter inzicht in de daadwerkelijk gebruikte zoektermen.

Voor grote websites die al aanzienlijke aantallen bezoekers genereert is de data uiteraard representatiever en derhalve bruikbaarder dan voor kleine websites met relatief minder bezoekers. Echter aan te raden is om vanaf de start van uw website de zoekwoorden van de interne zoekmachine te loggen. Indien u nog geen interne zoekmachine heeft binnen uw website weet u dus wat u te doen staat....

Website optimalisatie

Bijkomend voordeel van het gebruik van het loggen van de zoekwoorden van de interne zoekmachine binnen uw website is dat u tevens uw zoekwoorden strategie voor de organische zoekresultaten bij kunt stellen.

Analyse gelogde zoektermen levert op:

  • niet gebruikte zoekwoorden voor Adwords campagnes
  • mogelijkheid tot aanpassen zoekwoorden strategie voor uw seo marketing
  • een inzicht wat bezoekers van uw website/bedrijf verwachten (waar wordt uw bedrijf mee geassocieerd)
  • ontbrekende inhoud/content
  • nieuwe commerciele mogelijkheden op het gebied van uw assortiment (vernieuwing, uitbreiding etc.)