Dec2009

Advertentieplanning Google Adwords kosten besparen

Advertentieplanning om kosten te besparen op uw Google Adwords campagnes

advertentieplanning_google_adwords

Advertentieplanning - advertenties weergeven op tijdstippen met de hoogste conversie

Zoals u weet, althans als u zelf uw adwords campagne heeft ingericht, kunt u opgeven welke uren van de dag u uw advertenties wilt vertonen. Als het goed is weet u ook dat u uw conversies terug kunt zien in uw Google Analytics account. Nu is het niet voor elke website duidelijk wat een conversie is of zou kunnen zijn. Voor webshops is een verkoop uiteraard een logische conversie. Mocht u niets online verkopen kun je ook leadgeneratie als conversie gebruiken, bijvoorbeeld iemand die contact met u opneemt middels een contactformulier op uw website of iemand die zich inschrijft voor uw nieuwsbrief service.


Conversies Google Adwords

In het tabje rapportage in het adwords account vindt u de pagina "conversies". Hier kunt u een conversiedoel aanmaken. Vervolgens wordt dan een stukje code gegenereerd die u op de pagina moet implementeren die u wilt bijhouden. Nu is het dus de bedoeling dat u advertenties alleen wilt laten weergeven op momenten van de dag dat u een hoge conversierate heeft. Dit heeft uiteraard alleen zin indien u al voor langere tijd deze conversiedoelen heeft geactiveerd, laten we zeggen een maand of zes. Over een kortere periode zijn de gegevens immers niet echt represtatief en derhalve onbetrouwbaar.

Aangepaste rapporten beheren

Nu we een maand of zes verder zijn kunnen we in het Google Analytics account een aangepast rapport aanmaken (overigens nog in b├Ęta stadium) waarin we de conversies kunnen terug zien. Tevens kan hier een dimensie "uur van de dag" toegevoegd worden. Dit biedt dus de mogelijkheid te analyseren op welk uur van de dag de meeste conversies plaatsvinden. Met die gegevens kunt u vervolgens uw Google Adwords campagne aanpassen om zodoende een hogere conversierate te verkrijgen. Per slot van rekening draait uw bedrijf op conversies en niet op aantal bezoekers.

Google Analytics e-commerce tracking

Los van de conversiedoelen die in Adwords ingesteld kunenn worden is bovenstaand principe ook mogelijk met het tracken van e-commerce transacties. U kunt dan als statistiek een e-commerce transactie instellen met als dimensie uur van de dag. Vervolgens heeft u bovein het scherm dan nog de mogelijkheid om te segmenteren op "betaald zoekverkeer".